Blog

Terug

Pas de derde van dit seizoen

Half 6, de eerste kookvrienden komen binnendruppelen. We hebben vanavond een viertal afwezigen, om uiteenlopende redenen, maar Roeland zou daar niet een van moeten zijn. Snel maar even gebeld en ons vermoeden dat hij nog de oude begintijd in zijn hoofd had, bleek te kloppen. Gelukkig woont hij niet ver weg.

Penningmeester Leo is er voor het eerst bij dit seizoen. Hij legt uit dat we financieel een uitdaging hebben in deze tweede helft van het seizoen, omdat daar traditioneel veel afzeggingen zijn. Met name de laatste kookavond in juni is daar debet aan. Na een aantal alternatieven te hebben besproken, besluiten we om in juni niet de derde maar de eerste woensdag te gaan koken. De datum van 1 juni wordt vastgelegd, in de hoop en verwachting dat we dan zo goed als voltallig kunnen zijn.

Maître Jan legt vervolgens het menu voor deze avond uit, de groepjes zijn inmiddels ingedeeld en iedereen kan aan de slag. Zelf moet ik er wegens noaber verplichtingen even een uurtje tussenuit, maar ik kan precies op het juiste moment letterlijk aanschuiven. Zelfs de hapjes vooraf zijn voor mij gereserveerd!

Nadat het clublied ten gehore is gebracht, vallen we aan. Om te beginnen een heerlijke zalmsalade, gevolgd door een paddenstoelensoep en een hoofdgerecht dat voornamelijk uit lamsvlees bestaat. Het toetje bestaat uit een soes met roomvulling volgens geheim recept van Bakker Vos. De wereldberoemde soezen van een bakker uit Reutum vallen hierbij in het niet....
Al met al een voortreffelijk menu en de complimenten aan Jan waren dan ook welgemeend.

Theo
 

Pas de derde van dit seizoen