Blog

Terug

Een zeer PLESANTE avond

Het was weer een geweldige kookles! Helaas waren Henk , Pieter en Leo niet van de partij. Ze hebben wat gemist…..
Jan had er, ondanks dat hij weer een jaartje ouder is geworden, toch een mooi menu van gemaakt. Hulde!!
We begonnen bij de borrel al met een kaassoesje van “bunkerkaas”, heerlijk.

Daarna hadden we als voorgerecht een carpaccio van het Rood (ver)Brand(e) Rund van Jan met een overheerlijke bijlage.
Toen kwam de vissoep. Echt alles ging door de molen. Ik zag André maar met die visogen aan het worstelen, ze schoten van links naar rechts in de zeef, maar uiteindelijk is het gelukt. Het resultaat was verbluffend.

Het hoofdgerecht was wederom van het Rood(ver)Brand(e) Rund van Jan.
Stoofvlees in een roomsaus en een lende steak, verrukkelijk!!!
Theo had echter zijn bedenkingen bij de geschifte roomsaus, maar Jan zei: “maak oe nich naar, kump goat”. En zo was het ook.

Ja en toen het toetje…….
Gerard ging al voor het toetje weg…….
Had hij misschien iets gezien aan de kleur van de meringue ???
Hans liet ons namelijk vooraf iets “maagdelijks” wit proeven, VERRUKKELIJK!!!
Maar één keer op het bord was het maagdelijks wit iets “broenigs” geworden??????
Hoe dan ook, de smaak was meer dan prettig, Citroenijs met wit/bruine meringue.

Jongens ik vond het een zeer PLESANTE avond.

Ab
 

Een zeer PLESANTE avond