Blog

Terug

Dat smaakt naar meer!!!

De derde woensdagavond  in september is voor de Kookvrienden van Siepelwind een avond waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Na een pauze van 14 weken is deze avond het begin van weer een nieuw kookseizoen.

Rond de klok van 17.30 uur melden zich de eersten in de mooie Kookstudio van ‘t Johannink. Theo serveert, met een brede grijns, als een echt Barista, een heerlijke kop koffie. Maître Jan Vos begroet iedereen met een gulle lach en binnen no time is het een en al gezelligheid. In de groepsapp verschijnt al snel een bericht dat Gerard 10 minuten later komt. Hij blijkt deze 10 minuten toch wel ruim te nemen. Jan besluit om de aftrap te verrichten met een hartelijk welkom aan iedereen. Intussen is iedereen in afwachting welke bijzondere gerechten deze avond op het menu staan. Traditie getrouw is dit jaarlijks een verzameling heerlijkheden welke Jan tijdens zijn vakantie is tegengekomen. Dit jaar ging de reis naar Frankrijk en Italië. Het laat zich raden. Wij krijgen een Mediterraans menu voorgeschoteld.

De uitleg van Jan wordt onderbroken door de binnenkomst van Gerard en André. Deze avond is de voltallige kookclub aanwezig. Dit geeft ook meteen aan dat iedereen staat te trappelen om weer te starten.
Jan doet een tweede poging. We starten met een hapje tijdens het koken.  Socca, een gerecht uit het zuiden van Frankrijk bestaande uit een pannenkoekje van Kikkererwtenmeel met gestoofde ui en olijven. Het eerste gerecht bestaat uit een pakketje van rosbief met Italiaanse salade als dressing een Balsamico saus. Als tweede gerecht, eigengemaakte Ravioli met geitenkaas, olijven en kerstomaatjes. Het hoofdgerecht, gegrilde Bavette met Hollandaise saus, aardappelmuffins en Bimi. Bij dit gerecht geeft  Maître Jan een College voor gevorderden over dit smakelijk deel van het rund. Als dessert een heerlijke mousse van Rode Port en Bosbessen met een garnering van meloen- en appelbolletjes overgoten met meloensaus. Deze delicatesse wordt geserveerd in schitterende nieuwe Dessertglazen welke door Jan in een  beperkte oplage zijn aangeschaft. Hoe pijnlijk is het dat de schrijver van dit artikel in alle ijver 2 glazen heeft doen sneuvelen. Mea Maxima Culpa!

Na deze uitleg kan het eigenlijke werk beginnen. Vol enthousiasme begint iedereen aan zijn gerecht. Rond half negen gaan we aan tafel. Een paar smakelijke en gezellige uurtjes volgen. Met recht kunnen we stellen dat, na deze lange zomerpauze, de heren van Siepelwind hun kookkunsten en gezelligheid zeker niet zijn verleerd. Dat smaakt naar meer!!!
 

Dat smaakt naar meer!!!